antoine_deplée
Hasseltse Speculaas

Hasseltse speculaas is een verrukking voor de smaakpapillen.

 

De Hasseltse speculaas wordt vervaardigd volgens het origineel recept van Antoine Deplée, geboren in Hasselt in 1832 en er in 1919 overleden. De Hasseltse speculaas is een koek met als voornaamste ingredienten: bloem, boter, eieren, kandijsuiker en kaneel. De bijzondere smaak aan de koek wordt gegeven door een speciaal samengestelde essence, waarvan de bereidingswijze geheim gehouden wordt en waarvan het recept zich achter slot en grendel bevindt. Kiwanis Hasselt de Langeman biedt u deze speculaas aan die nog steeds op ambachtelijke wijze gebakken wordt, door de gerenomeerde Hasseltse bakker, Alex Van Brabant. Hierdoor kunnen wij u de versheid van deze  producten garanderen.

!

Klein Hart

!
Afmetingen:
  • hoogte: 16 cm.
  • breedte: 15 cm.
Gewicht:
  •  200 gr.
Ingrediënten:
  • bloem
  • eieren
  • kandijsuiker
  • kaneel

Puntzakje gevuld met kleine ronde speculazen

!
Diameter van 1 stuk:
  • 4 cm.
Gewicht:
  •  350 gr.
Ingrediënten:
  • bloem 
  • eieren 
  • kandijsuiker
  • kaneel

Zak gevuld met 8 rechthoekige speculazen

!
Afmetingen stuk speculaas:
  • Hoogte: 10 cm.
  • Breedte: 6 cm.
Gewicht van 8 stuks:
  •  450 gr.
Ingrediënten:
  • bloem
  • eieren
  • kandijsuiker
  • kaneel

Groot Hart

!
Afmetingen:
  • Hoogte:  23,5 cm.
  • Breedte: 22 cm.
Gewicht:
  •  400 gr.
Ingrediënten:
  • bloem
  • eieren
  • kandijsuiker
  • kaneel

Grote doos gevuld met stukken kleine ronde speculazen

!
grote-doos
Diameter van 1 stuk:
  • 4 cm.
Gewicht:
  •  800 gr.
Ingrediënten:
  • bloem 
  • eieren 
  • kandijsuiker
  • kaneel